Συσκευές Επεξεργασίας Εικόνας Και Ηχου Στο Home Cinema. Ποιος Είναι Ο Ρόλος Τους;
5λεπτά ανάγνωση
Ένα πλήρες Home Cinema περιλαμβάνει διάφορες συσκευές υψηλής τεχνολογίας. Σε αυτό το άρθρο, εστιάζουμε στις συσκευές επεξεργασίας εικόνας και ήχου που συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιότητα απόδοσης.
Ξεπερνώντας τα παλιά αναλογικά συστήματα που είχαν το κινηματογραφικό υλικό σε μπομπίνες σελιλόιντ 35mm και η επεξεργασία τους βασιζόταν σε ελάχιστες παραμέτρους, σήμερα τα ψηφιακά δεδομένα ήχου και εικόνας που είναι αποθηκευμένα είτε σε οπτικούς δίσκους είτε σε πλατφόρμες streaming και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παρέχουν ένα τεράστιο εύρος επεξεργασίας και βελτιστοποίησης.
Η επεξεργασία του ψηφιακού ήχου και εικόνας δεν αποσκοπεί στη βελτίωση του αποθηκευμένου υλικού, αφού τις περισσότερες φορές το έργο διαθέτει άριστη ποιότητα ήχου και εικόνας. Η επεξεργασία κρίνεται απαραίτητη ώστε να τροποποιηθεί η απόδοση αναπαραγωγής του έργου για τον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να το απαλλάξει από οπτικοακουστικά προβλήματα που θα μεγεθύνονταν μέσα σε αυτόν.
Και επειδή ακόμη και ο καλύτερα φροντισμένος χώρος διαθέτει έναν χαρακτήρα ακουστικής και οπτικής απόδοσης με θετικά και αρνητικά σημεία, η επεξεργασία ήχου και εικόνας κρίνεται πάντα απαραίτητη για την αναμενόμενη σύγκλιση του χώρου με τα αυστηρά κινηματογραφικά στάνταρ. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η άριστη αναπαραγωγή του κινηματογραφικού έργου σε έναν οικιακό κινηματογράφο.
Οι επεξεργαστές εικόνας και ήχου θεωρούνται οι θεμέλιοι λίθοι της κορυφαίας απόδοσης ενός μεγάλου συστήματος. Συνηθέστερες επιλογές είναι:
- Το κατάλληλο format για κάθε έργο (κάδρο εικόνας).
- Την ομαλοποίηση της κίνησης.
- Την πιστή απόδοση των χρωμάτων βάσει των προτύπων εγγραφής της ταινίας στα Post Production Studios.
- Tην ορθή διαβάθμιση της κλίμακας του γκρι σύμφωνα με το κινηματογραφικό πρότυπο D65.
- Tη δυνατότητα επιλογής και λογαριθμικής επεξεργασίας του gamma ανάλογα με τις συνθήκες παρακολούθησης και του περιβάλλοντος φωτισμού του χώρου.
- Τη μεγιστοποίηση απόδοσης του δυναμικού εύρους αντίθεσης (HDR) σύμφωνα με τις ανώτατες τεχνικές προδιαγραφές που μπορεί να υποστηρίξει το σύστημα βιντεοπροβολής.
1. Επεξεργαστής εικόνας που εξασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση αναπαραγωγής στα παρακάτω:
- Ενεργοποιεί κορυφαία συστήματα ηχητικής διόρθωσης χώρου (Room Correction Systems) όπως αυτά που συναντώνται σε κλασικές κινηματογραφικές αίθουσες. Αυτά εξασφαλίζουν τη μέγιστη ακουστική απόδοση και τον περιορισμό προβλημάτων αντήχησης σε οποιοδήποτε επίπεδο ηχητικής πίεσης.
- Αποκωδικοποιεί ηχητικά format με τρόπο που συναντάται αποκλειστικά σε κινηματογραφικές αίθουσες και μεγιστοποιεί την απόδοση όλων των σύγχρονων ασυμπίεστων μορφών ήχου (Lossless formats: Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio) Dolby) και της τελευταίας γενιάς τρισδιάστατου ήχου (Immersive audio: Dolby Atmos, DTS:X, Auro3D).
2. Επεξεργαστής ήχου που εξασφαλίζει τη βέλτιστη παραμετροποίηση και αποκωδικοποίηση των κινηματογραφικών format στον χώρο του οικιακού κινηματογράφου.
Για την ολοκλήρωση ενός πραγματικά κορυφαίου συστήματος Home Theater, καθοριστική σημασία διαδραματίζει η εμπειρία και η εξειδίκευση της ομάδας μας. Χρησιμοποιούμε την πιο προηγμένη τεχνολογία αυτοματισμών από κατασκευαστές όπως η Crestron και η Lutron, εξασφαλίζοντας λύσεις που ενσωματώνουν άνεση, ασφάλεια και άριστη απόδοση, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες κάθε πελάτη. Με μια αφοσιωμένη και πιστοποιημένη ομάδα τεχνικών, η Projecting & Sounding ART διασφαλίζει ότι κάθε έργο ανταποκρίνεται στις υψηλότερες απαιτήσεις και προσφέρει μια μακροπρόθεσμη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που ξεχωρίζει από οποιονδήποτε ανταγωνισμό.